niedziela, 19 marca 2017

Sok z buraka czyli zdrowie w pięć minut


Wciąż jeszcze czekamy na wiosnę, na moc owoców i warzyw, na energie, które ze sobą niosą. Ale nie zapominajmy o starych, dobrych burakach. Nie takie one straszne jak je malują. A przy okazji bardzo zdrowe. Co można z nich przygotować? Zacznijmy od podstaw, czyli od soków.


Składniki:
- 1 kg buraków
- 1 łyżka miodu
- pół cytryny
- 5 jabłek


Przygotowanie:
1. Z buraków i jabłek wyciskamy sok za pomocą sokowirówki.
2. Do soku dodajemy wyciśnięty sok z cytryny.
3. Dosładzamy całość miodem. I nawet nie chodzi o to, że sok jest mało słodki, ale miód nadaje całości swój charakterystyczny posmak. 

1 komentarz:

  1. Nie cierpię miodu!!!
    Z jabłkami..,. Że też mama nie pomyślała. Niefortunnie zdarzyło się tak, że mama kisiła ja jak to mówię sok z buraków, bo miała anemie, a ja oddawałam kilka dni przed tym krew, chciałam się nieco uzupełnić. I trafiła do szpitala. Gdy sobie przypomniała o tym, że sok się kisi kazała go wypić. Długo walczyłam. Napiłam się łyczka i prawie zwróciłam cały posiłek dnia. Wolę jeść sałatkę z buraków niż katować się sokiem xd

    Pozdrawiam cieplutko 😘

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates