poniedziałek, 5 września 2016

Obłędne zawijaki z papryką i serem

W ten pochmurny i deszczowy dzień, kiedy nic nam się nie chce... proponuję prosty dodatek do obiadu. Tym razem przygotowujemy mięso. Obłędne zawijaki są bardzo proste w wykonaniu i co dla mnie najważniejsze, nie wymagają "stania nad nim". Pieką się same :)


Co nam potrzeba?

  • schab bez kości, pokrojony - 360 g
  • papryka - 1 szt
  • ser żółty - 100 g
  • mozzarella - 100 g
  • tymianek - 1 łyżeczka
  • przyprawa do wieprzowiny (mieszanka gotowa lub własna)
Sposób przygotowania


  1. Schaby rozbijam na średniej cienkości plastry.
  2. Każdy z nich nacieram przyprawą do wieprzowiny.
  3. Paprykę oraz sery kroję w słupki, a następnie układam na środku każdego plastra.
  4. Chwytam ze jedną część plastra schabowego, zawijam do środka, to samo robię z drugiej strony.
  5. Układam moje roladki na wysmarowanej masłem blaszce. Nie wiąże ich, ani nie używam wykałaczek. Wystarczy, że część, która może się rozwinąć, zostanie ułożona na dole.
  6. Wierzch posypałam tymiankiem.
  7. Piekłam przez ok. 30 minut w temp. 180 st (w nagrzanym piekarniku).

I... to tyle.

17 komentarzy:

  1. Wygląda smakowicie, a przepis nie wydaje się bardzo skomplikowany więc bardzo prawdopodobne, że z niego skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda wspaniale! Będę musiała spróbowac :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe danie :)
    Zapraszam do moich przepisów :) tarta z cukinią

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż mi ślinka pociekła, musiałabym się wreszcie odważyć spróbować czegoś nowego w kuchni :) Jestem straszną łamagą jeżeli chodzi o gotowanie :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten przepis jest tak prosty, że musi wyjść :) Spróbuj, a przekonasz się o tym sama :)

      Usuń
  5. Zgrzeszyłam, że tu zajrzałam :D wygląda super :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają przepysznie! Narobiłaś mi strasznej ochoty :D

    OdpowiedzUsuń
  7. wygląda przepysznie! moja mam robi coś podobnego z serem żółtym, musztardą i ogórkiem konserwowym- pycha! również polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniam mniam wyglądają naprawdę bardzo smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Idealne na obiad! Kocham takie dania. :)
    Zapraszam do siebie.   https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  10. Lubię takie robić, chociaż papryki nigdy nie kładłam.

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates