wtorek, 19 lipca 2016

Prosto, szybko i smacznie... pesto z jarmużu

Masz ochotę na coś innego do kanapki? A może do makaronu? Spróbuj orzechowe pesto z... jarmużu.


Składniki:

  • jarmuż 2 garści 
  • pestki dyni 1/4 szkl
  • pestki słonecznika 1/4 szkl 
  • oliwa z oliwek 100 ml
Na rozgrzaną patelnie nakładamy pestki i prużymy je przez kilka minut. 
Jarmuż myjemy, obieramy z twardej części (to białe po środku liścia), blenderujemy. 
Dodajemy do jarmużu pestki, dalej miksujemy. Nakładamy do słoika.


2 komentarze:

  1. Genialne przepisy:)Wrzucam blog do ulubionych i ściągam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie robiłam jeszcze pesto z jarmużu, robiłam z pietruszki, zastanawiam się czy nerkowce też się nadadzą, można popróbować z różnymi orzechami. Świetnie sprawdzają się też płatki drożdżowe. :)

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates