poniedziałek, 29 lutego 2016

Warzywna zupa z mięsem mielonym

Dziś kolejna zupa, dla odmiany, bez miksowania. Co z tego wyszło? Gar pełen pyszności!

SKŁADNIKI:

  • mięso mielone - 300 g
  • marchew - 1 szt.
  • cebula - 1 szt.
  • por - 1/4 szt.
  • makaron - 4 garści
  • koncentrat pomidorowy - 5 łyżek
  • pomidor - 5 szt.
  • olej arganowy - 2 łyżki
  • papryczka chili, papryka czerwona, zioła - do smaku







SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1:  Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy posiekanego pora i mięso. Podsmażamy. Potem dorzucamy również pokrojoną w kostkę marchew oraz pomidory. Dolewamy koncentrat.
KROK 2:  Doprawiamy całość. Gdy pomidory się podgotują dodajemy wody do pełnego garnka. Gotujemy makaron i podajemy z nim zupę.
Makaron można zastąpić grzankami.

1 komentarz:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates