sobota, 16 stycznia 2016

Grochówka inaczej czyli na zielono

Słowo się rzekło i... tyle się działo. Moi Drodzy, przygotowuję się do najważniejszej imprezy mojego życia, czyli ślubu i wesela rzecz jasna. Dlatego wpisy pojawiają się z mniejszą niż do tej pory częstotliwością. Ale nie martwcie się, wciąż pichcę i czytam, tylko chwilowo zbieram materiał :) Dziś udało mi się zagospodarować czas na dodanie fajnej, niby tradycyjnej, ale niekoniecznie, zupy grochowej. Zima za oknem a u mnie na zielono!



  • Groch zielony suszony - 250 g
  • brokuł - 1/2 szt.
  • marchew - 1 szt.
  • cebula - 1 szt.
  • pieprz, kminek, bulion eko - trochę
  • Ziemniak - 1 szt.
  • woda - 2 litra
  • makaron - 4 garści

KROK 1:  Groch namaczamy przez noc. 
KROK 2:  Warzywa (poza grochem) kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. 
KROK 3:  Warzywa, wraz z grochem, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Doprawiamy.
W tym czasie gotujemy makaron.
Blenderujemy warzywa gdy są miękkie, podajemy z makaronem.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates