wtorek, 26 stycznia 2016

Fasolkowy krem czyli spełnienie marzeń pożeracza warzyw

Jeśli tak jak ja lubicie zupy, mam dla Was prosty, a zarazem pyszny przepis na zupę. Wystarczy fasolka i garść warzyw. A potem blender i makaron. Po prostu pyszne!


Składniki:
  • marchew, seler, pietruszka, ziemniak - 1 szt.
  • fasolka zielona szparagowa - 400 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • oregano - 2 łyżeczki
  • pieprz - szczypta
  • bulion warzywny eko - 1 łyżeczka
  • słonecznik - 1 garść
  • makaron - 4 garści
Sposób przygotowania:

KROK 1:  Marchew, selera, pietruszkę i ziemniaka myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, podrumieniamy na patelni.
KROK 2:  Warzywa nakładamy do garnka. Dodajemy umytą o obraną fasolkę, doprawiamy. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie.
W tym czasie podrumieniamy słonecznik i gotujemy makaron.
Zupę miksujemy blenderem. Podajemy z makaronem, posypaną słonecznikiem.

2 komentarze:

  1. nigdy nie łączyłąm zupy fasolkowej z makaronem :) co innego z fasolą z puszki, ale to jakiś plan do wkonani na przyszłość :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do fasolki w całości, może nieszczególnie. Ale przy zdenerwowanej sprawia że danie jest bardziej sycące.

      Usuń

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates