wtorek, 17 listopada 2015

Zupa z pieczonych buraków

I po raz kolejny... mamy mały zastój na blogu. Czemu? Wszystkiemu winny jeden niepozorny egzamin i ...przeprowadzka. A to wszystko dzień po dniu. Więc szybciutko podaję Wam przepis i zmykam uczyć się oraz marzyć o swojej własnej kuchni :)



SKŁADNIKI:

buraki - 1 kg
kminek - 1 łyżeczka
bulion eko - 1 kostka
olej arganowy - 1 łyżeczka
czosnek - 2 ząbki
makaron - 1 garść
cebula czerwona - 1 szt.
pieprz, sól - do smaku

DODATKOWE INFORMACJE:

Ilość wody, którą dodajemy do zupy zależy od naszych upodobań. Jeśli chcemy mieć gęstą i kremową, wystarczy zalać do poziomu warzyw. Im bardziej rzadka ma być tym więcej powinniśmy jej dodać. Średnio gęsta zupa to dwukrotnie więcej wody.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1:  Buraki dokładnie myjemy, przekrawamy w ćwiartki. Cebulę obieramy, kroimy w ćwiartki. Razem z pokrojonym czosnkiem kładziemy na brytfankę i pieczemy przez 20 minut. 
KROK 2:  Zalewamy ponad poziom warzyw wodą. 
KROK 3:  Blenderujemy wszystko, dodajemy przyprawy do smaku.
Gotujemy makaron i razem z nim podajemy zupę. 
Smacznego!

2 komentarze:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates