wtorek, 30 grudnia 2014

Kurczak w orientalnym bulionie


Wspaniałe danie z kuchni orientalnej. Naprawdę warto spróbować!
  • 2 piersi z kurczaka
  • szcz chili
  • 3 cm imbiru
  • 200 g makaronu ryżowego
  • 1 marchew
  • łyżka oliwy
  • szcz soli i pieprzu
  • łyżka przyprawy chińskiej
  • 4 garści rukoli
  • łyżka słonecznika, kokosu, pestek dyni i płatków kokosu
  • 1 l bulionu
  • 1-2 łyżki oliwy Monini


Ziarenka i kokos nakładamy na patelnie i podprażamy. Bulion doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy do niego chili i imbir starty. Dodajemy marchew startą na grubym oczku. Kurczaka kroimy w paski ok. 4 cm. Doprawiamy przyprawą chińska, solą i pieprzem. Zdejmujemy ziarenka i smażymy na łyżce oliwy kurczaka z obu stron. Następnie zalewamy bulionem. Dodajemy makaron. Gotujemy 5 minut. Nakładamy na talerze rukolę. Zalewamy bulionem. Układamy z wierzchu kurczaka. Posypujemy ziarenkami.





Odkrywaj Mistrzowskie Smaki

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates