wtorek, 16 grudnia 2014

Koktajl bananowo-kokosowy i test szamponu z algami BingoSpa

Długo nie pisałam, ale wreszcie ...mam wykształcenie wyższe :) Obroniłam moją pracę z marketingu internetowego w gastronomi i mogę wracać do gotowania. Zacznijmy więc od koktajlu.


  • pół szkl mleka kokosowego
  • łyżka goździków
  • łyżka cynamonu
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • garść domowych musli
Banany dokładnie myjemy, obieramy ze skórki, a następnie kroimy w grube kawałki. Wszystko wkładamy do miski. Dodajemy do niej mleko kokosowe. Odmierzamy łyżkę goździków, cynamonu i wiórek kokosowych. Następnie miksujemy wszystko na gładką masę za pomocą blendera ręcznego. Przelewamy do wysokiej szklanki. Dekorujemy resztką wiórków kokosowych i musli.



A dalej...kolejna recenzja w ramach współpracy z BingoSpa. Oto piękny zielony szampon z algami morskimi.


Musze przyznać, że mam do tego produktu mieszane uczucia. Wygląda naprawdę obłędnie. Sam z siebie jest ozdobą łazienki. Ma też fajny, odświeżający zapach i uroczy kolor. Podoba mi się też konsystencja szamponu. Jest gęsty i wydajny. W mojej ocenie też dobrze myje.
Mam jednak jedno zastrzeżenie. Po każdym myciu moje włosy pozostawały chociaż lekko splątane, a ja miałam problem z ich rozczesaniem. Na początku sądziłam, że mi się wydaje, ale zmieniłam szampon i nie miałam podobnych komplikacji. Moje włosy są długie i problematyczne, a to utrudnienie to poważny mankament.
Właśnie dlatego mimo wielu zalet produkt nie jest idealny. Może u osób z krótkimi włosami lepiej się sprawdzi?
W kolejnym wpisie następny szampon:

2 komentarze:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates