poniedziałek, 1 grudnia 2014

Gulasz z wątróbki czyli...wracam!

Dziewczyna sama w domu... Tak udało się! Jest dom, w zasadzie mieszkanie. I było dużo sprzątania. Znikłam, zdaję sobie z tego sprawę. Ale obiecuję poprawę! Solennie! Czy mam dla Was jakiś przepis? Oczywiście! W końcu to, że nie pisałam, nie znaczy, że nie gotowałam :)

SKŁADNIKI:

ziemniaki - 10 szt.
rosół - 2 litra
wątróbka - 450 g
sos sojowy - 1 łyżka
czubrica czerwona - 1 łyżka
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
czosnek - 1 ząbek
papryczka chili - 1/2 szt.
papryka słodka - 1 łyżeczka
jogurt - 3 łyżki
mąka - 3 łyżki
ziele angielskie - 3 szt.
bazylia - 1 kilka listków
por - 1 kilka listków
zielona część selera - 1 kilka listków
cebula - 2 szt



KROK 1: Wątróbkę kroimy w kostkę i zalewamy sosem sojowym.
KROK 2: Kroimy zioła, por, liście selera, czosnek, papryczkę.
KROK 3: Łączymy wszystko z wątróbką. Odkładamy do lodówki na godzinę.
KROK 4: Kroimy ziemniaki w ćwiartki i gotujemy do miękkości.
KROK 5: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.
KROK 6: Dodajemy na patelnię wątróbkę i resztę ziół.
KROK 7: Przekładamy całość do rondelka, zalewamy rosołem, gotujemy ok. 20 m.
KROK 8: Zagęszczamy mąką rozrobioną z jogurtem.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates