czwartek, 9 października 2014

Dane z cukinią do pracy/szkoły


  • ryż 5 łyżek 
  • kasza jaglana 5 łyżek 
  • cukinia 1 szt 
  • papryka ostra mielona 1 łyżeczka 
  • zioła prowansalskie 2 łyżeczki 
  • kiełbasa biała 1 szt 
  • sałata 2 liście 
  • oliwki zielone 10 szt
  • jogurt naturalny 1/2 szkl 
  • pieprz 1 szcz 
  • czosnek 2 ząbki 
  • oregano 1 łyżeczka 



Do jogurtu dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, oregano. Odstawiam do lodówki na co najmniej godzinę.
Gotuję do miękkości ryż z kaszą.
Cukinie obieram, wydrążam środek, kroję w plastry.
Cukinię układam na patelni grillowej i posypuję ostrą papryką oraz ziołami. Smażę z obu stron.
Gotuję również kiełbaskę i kroję w słupki. Układam jak na zdjęciu razem z oliwkami i umytą sałatą. Ryż nakładam do filiżanki i tak uzyskuję powyższy kształt. Podaję z sosem. Ostatnie zdjęcia pokazują danie na talerzu, a nie w pojemniku w stylu bento.


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates