piątek, 12 września 2014

Cynamonowe błyskawicznie suszone jabłka w piekarniku

Tak na wieczór i tak na szybko. Zaczynam zamieniać jabłka w chipsy. A Wy?


  • 4 jabłka
  • 3 łyżki cynamonu
  • 2 łyżki gałki muszkatołowej


Jabłka dokładnie myjemy, przekrawamy w ćwiartki i wydrążamy środki. Następnie kroimy w dość grube plasterki. Wszystko układamy na brytfance. Posypujemy równomiernie najpierw cynamonem, a następnie gałką muszkatołową.
Nagrzewamy piekarnik do 65 st. Wkładamy naszą blaszkę i uruchamiamy termoobieg. Pieczemy ok. 2 h, w połowie przekładając na drugą stronę (czas może się również w zależności od grubości plasterków).

8 komentarzy:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates