piątek, 15 sierpnia 2014

Śniadanie jogurtowo-jabłkowe

Pracowity tydzień za mną. Tak wiem, to kiepska wymówka dlaczego nie pisałam na blogu. Ale jednak jakaś zawsze. Szczęśliwie weekend zaczął się w tym tygodniu już w piątek. Wszystko niby fajnie a jednak...latam po internecie jak mały robocik i uzupełniam braki. Tu dodać przepis, tam wpis, tutaj komentarz. Uf..Z maila kwili praca licencjacka, a i jeszcze praca do...pracy. Jeszcze jedno! Ciasto. Obiecało się zrobić ciasto. A sobie zrobić obiad. Uf.. sama nie wiem kiedy trochę odpocznę. Może już od października? Ale ciii...żeby nie zapeszyć :)
Tymczasem przedstawiam Wam moje pyszne śniadanie. Było genialne!

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 5 łyżek cukru
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 3 łyżki ziaren słonecznika

Jabłka myjemy i kroimy w kostkę usuwając wcześniej środek. Następnie rozgrzewamy patelnię (bez oleju) i nakładamy jabłko. Posypujemy je cynamonem i cukrem i prużymy przez około 10 minut. Następnie przekładamy do wysokiego naczynia od blendera ok 80% jabłka i miksujemy. Nakładamy połowę tej mamy do szklanki.Mieszamy jogurt ze słonecznikiem, dodajemy do szklanki. Przykrywamy resztą musu, dekorujemy pozostawioną częścią jabłek.

11 komentarzy:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates