piątek, 1 sierpnia 2014

Przekąska z cukinii oraz gnębiący temat: pasja czy obowiązki

No to klops. Wpadłam jak śliwka w kompot. Dopadł mnie wręcz modelowy konflikt wewnętrzny: pasja czy obowiązki. Ale zaczynając od początki... Wygrałam w konkursie i dostałam wejściówkę na warsztaty kulinarne. Jednak nie dość, że daleko ode mnie to jeszcze w piątek czyli jak najbardziej pracujący dzień. Co zrobić? Błagać o wolne czy tęsknić za utraconą szansą. Bo warsztaty, chociaż darmowe, nie są bez kosztów, bilet, pomniejszone wynagrodzenia, ale przygoda. Czy można wycenić przygodę? Problem o tyle smutny, że w moim pięknie rozkopanym mieście, Łodzi, warsztatów kulinanrych nie ma. Co począć?

A oto obiecany przepis:



  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • pół marchwi
  • pół cukinii
  • 200 gram sera
Smaruję tłuszczem blaszkę. Nakładam na nie ciasto francuskie. Kroję w plastry lub ścieram na tarce w plastry cukinię i marchew. Układam na cieście francuski i delikatnie dociskam. Następnie posypuję całość startym serem żółty. Wkładam do piekarnika na 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Wyjmuję, lekko wystudzam, kroję prostokąty. Podaję z ketchupem, sosem chili lub innym.

2 komentarze:

  1. Gwiazdkuje! Dodaje do zakładek kulinarnych do szybkiego wykorzystania. Wygląda super !

    OdpowiedzUsuń
  2. Gwiazdkuje! Dodaje do zakładek kulinarnych do szybkiego wykorzystania. Wygląda super !

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates