niedziela, 17 sierpnia 2014

Korzenny mus jabłkowy

Wrrr... przerażające zimno. Za nic nie podoba mi się taka pogoda, zimno, ciepła, jak zabawa w kotka i myszkę. Marznę pod kocem i przysypiam jednocześnie. Nie mam siły na cokolwiek, nie pomaga żadna porcja kawy. A miało być dziś ciasto. Miało być tak pięknie. A jedynie siedzę i patrzę w ekran jakby miało coś to dać. Nie mam ochoty, nie mam siły, nie mam nastroju. Dzień na straty.
Jedyne co mam to przepis na mus jabłkowy,który miał być składnikiem ciasta.


  • 5 jabłek
  • 4 łyżki cynamonu
  • pól szkl cukru
  • łyżeczka imbiru
  • łyżeczka starych goździków


Jabłka myjemy, kroimy w ćwiartki, usuwamy środki i ogryzki. Następnie kroimy w kostkę. Nakładamy na patelnię (bez tłuszczu), posypujemy wszystko przyprawami oraz cukrem. Trzymamy na ogniu co jakiś czas mieszając. Kiedy jabłuszka będą miękkie przekładamy do blendera. Miksujemy. Nakładamy do słoiczka i korzystamy codziennie :)

4 komentarze:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates