wtorek, 14 stycznia 2014

Krem z dyni

Jesienny przepis, rdzawy niczym spadające liście. Tak na przekór zimie, która jednak zdecydowała się przyjść.

  •     1 dynia
  •     1 ziemniak
  •     1 marchew
  •     3 pęczki liści selera
  •     pieprz
  •     bulion warzywny
  •     groszek ptysiowy


    Wkładamy do garnka, zalewamy do poziomu dyni bulionem, dodajemy liście selera oraz przyprawy i gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Zajmuje to ok. 5 do 10 minut.
    Wszystko miksujemy za pomocą blendera, a następnie tuż przed podaniem do każdej porcji nasypujemy groszek ptysiowy.


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates