niedziela, 4 sierpnia 2013

Omlet z twarożkiem w środku

Jestem absolutnie oczarowana niesamowitym, bardzo wyraźnym smakiem twarożku wędzonego. Mogłabym go jeść na okrągło pod każdą postacią. Dziś kolejne połączenie serka z omletem, tym razem delikatnie rozpuścił się wewnątrz ciasta. Dodatkowo ziołowe przyprawy nadały mu bardzo aromatyczny posmak.
Dokładny przepis:

SKŁADNIKI:
1 jajko
1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżeczek mąki
2 łyżeczki wody
szczypta pieprzu, soli
2 łyżeczki tymianku, oregano
7-10 łyżeczek twarożku wędzonego

PRZYGOTOWANIE:
W miseczce ubijam jajko, dodaję mąkę, proszek do pieczenia, wodę i mieszam energicznie. Dosypuję pieprz, sól, oregano i tymianek i ponownie mieszam. Dodaję twarożek, który zagniatam widelcem. Smażę z obu stron na rozgrzanej patelni. Przed podaniem posypuję odrobiną twarożku, a jeśli mam to też szczypiorku.
I jak zwykle serdecznie zapraszam do śledzenia nas na FB :)
A więc! Na widelcu!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates