poniedziałek, 22 lipca 2013

Mrożona kawa truskawkowa

Tak jak obiecałam, kolejny wpisik. To chyba najprostszy i najszybszy przepis na mrożoną kawę. Nie wymaga praktyczny żadnych większych starań, do przygotowania góra w minutę ;) Ale kiedy żar bije z nieba czy chce się robić coś więcej niż wsypać kawę, zalać mlekiem, dodać syrop i kostki lodu ? Tak, to cały przepis. Efekt ochłodzenia i rozkoszy smakowych gwarantowany !


  • 1 szkl mleka
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżeczki syropu truskawkowego
  • 2 kostki lody



PRZYGOTOWANIE:
Do szklanki wsypujemy kawę rozpuszczalną, nalewamy mleka i mieszamy aż wszystkie grudki się rozpuszczą. Następnie dodajemy syrop truskawkowy, a jeżeli ktoś lubi bardzo słodkie napoje, jeszcze łyżeczkę cukru. Następnie wszystko mieszamy by syrop dobrze się rozpuścił. Przed podaniem dodajemy kostki lodu.

2 komentarze:

  1. Ojej, takiej kawy jeszcze nie piłam! Musi być pyszna :) Zwłaszcza, kiedy tęskno za sezonowymi truskawkami...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super połączenie. Serdecznie polecam :)

      Usuń

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates