środa, 22 maja 2013

Jogurtowe śniadanie pełne bakalii

Coraz bardziej czuję presje czasu, nawet śniadanie (najważniejszy posiłek dnia) staje się coraz krótszy.
Mam więc dla was kolejną ekspresową propozycje połączoną z testowanie bakalii Kresto.
A to tego wystarczy tylko:



  • 4 łyżki płatków
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki żurawiny suszonej
  • 2 łyżki rodzynków
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki jemu z papai



PRZYGOTOWANIE:
Żurawinę i rodzynki sparzamy we wrzątku. Następnie nakładamy jogurt do miseczki, dodajemy płatki i mieszamy (ja lubię takie lekko nasiąknięte jogurtem dlatego dodaję w pierwszej kolejności). Myjemy i kroimy jabłko, dodajemy 3/4 do jogurtu. Dodajemy odsączoną z wody żurawinę i rodzynki oraz dżem z papai. Mieszamy. Na wierzchu układamy dekorację z jabłka.

Śniadanie jest szybkie, a pełne witamin.
Dla pełni smaku i zdrowia polecam korzystanie tylko z pewnych źródeł bakalii. Warto przy zakupie odwrócić opakowanie i sprawdzić, czy nie ma w nim zbędnej chemii. Korzystając ze współpracy z firmą Kresto promuje ekologiczne bakalie. 

Drugim aktorem tego wpisu jest pełen gracji kubek firmy Beter  (http://kubki.com/). Dla takiego miłośnika kubeczków (jak ja) szeroka oferta z tej strony to nie lada gratka :) A już niedługo zaprezentuję Gulgotkowy kubek!

1 komentarz:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates