poniedziałek, 6 października 2014

Zupa gulaszowa na rozgrzanie


Już się robi zimnie, czyli pora zacząć się rozgrzewać...Na przykład taką zupką. Jesień nie musi być tylko tęsknotą za odchodzącym latem. Takim pysznym obiadek nie tylko można się rozgrzać, ale i poprawić humor.
  • 60 dag wołowiny
  • 20 dag przetopionej słoniny
  • 1 cebula
  • 1 główka czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 1/4 papryczki chili
  • pół szkl czarnej fasoli
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 6 dużych ziemniaków
  • majeranek, pieprz, sól, papryka słodka


Do przetopionej słoniny wrzucamy umyte, osuszone, pokrojone w dużą kostkę mięso wołowe, dodajemy cebulę, na koniec przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i fasolkę. Podlewamy wodą i trzymamy na patelni aż mięso będzie prawie miękkie. Przelewamy do garnka na zupę,uzupełniamy wodą. Dodajemy pokrojone ziemniaki. Doprawiamy przyprawami. Gdy wszystko jest miękkie dodajemy koncentrat i trzymamy na ogniu jeszcze przez 5 minut.

4 komentarze:

  1. taką zupę chętnie wszamałabym w chłodny dzień :)
    dziękuję za dodanie wpisu do akcji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pyszności, aż się głodna zrobiłam!
    U nas nowy wpis i zgłosiliśmy się do akcji :)
    Pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niebezpiecznie oglądać takie rzeczy na wieczór :)
      A tak na serio, cieszę się na nowy wpis, lecę zobaczyć :)

      Usuń

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates