środa, 1 października 2014

Marmolada jabłko z miętą

Mamy 1 października, a więc akcję Przetwory na widelcu czas zacząć!
Chcesz wziąć udział w akcji? Wystarczy że między 1 października a 30 listopada 2014 dodasz wpis na bloga na przetwory lub z ich wykorzystaniem, zamieścisz taki bannerek pod tekstem i zgłosisz się tutaj.

Przetwory na widelcu



Moim pierwszym wpisem jest pyszna marmolada jabłko z miętą.
  • 2 kg jabłka
  • garść mięty
  • szkl wody
  • 5 łyżek cukru


Jabłka myjemy, wydrążamy pestki, kroimy w średniej grubości plasterki. Następnie kładziemy na głębokiej patelni, zalewamy stopniowo wodą. Prużymy jabłka ok. 40 minut regularnie podlewając wodą. Pod sam koniec przestajemy jej dodawać, zasypujemy jabłka cukrem. Blenderujemy całość blenderem ręcznym. Dodajemy poszatkowaną miętę. Nakładamy do słoików i wekujemy.

Zapraszam również na wcześniejsze wpisy:
Dżem jarzębinowo-jabłkowy






0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates