piątek, 24 października 2014

Dyniowe placuszki na drugie śniadanie

A więc stało się...już tylko dwa tygodnie dzieli mnie od mojej własnej (no prawie) kuchni. Wyobrażacie sobie co się będzie działo?
A na dziś mam kolejną propozycja na drugie śniadanie :) Dlaczego? Bo jest proste i szybkie. Bo świetne jest zarówno na ciepło jak i na zimno. Bo wszędzie można je zabrać :)


  • 100 g dyni
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 2 jajka
  • szcz pieprzu
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej


Dynię obieramy ze skórki, ścieramy ją na grubym oczku tarki.
Wbijamy jajka do miseczki, dodajemy przyprawy,mąkę. Mieszamy aż nie będzie grudek.
Dodajemy dynię.
Ugniatamy z mamy kuleczki, rozpłaszczamy i smażymy na rozgrzanym oleju(dość sporej ilości). Obracamy na drugą stronę. Podajemy z sosem pomidorowy lub śmietaną.

  Moje wypieki i desery na każdą okazję

2 komentarze:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates