piątek, 19 września 2014

Ciasto francuskie z borówką

Jej udało się! Etap 1 zaliczony, jeszcze tylko rozmowa... o nie! ! Rozmowa! A więc i pytanka...Czyli? Kolejne dni, wieczory i noce z prawem podatkowym do poduszki!
A gdzie gotowanie? Gdzie przepisy? Gdzie czas na bloga? Znajdzie się! Nie ma opcji! Bez odrobiny czasu dla kreatywności mózg nie działa! I żaden PIT, CIT, VAT czy WTF miejsca nie zagrzeje w umyśle zniechęconym. A więc...z kodeksem do kuchni!
















Ilość składników na dwa ciastka:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jabłko
  • szklanka borówek
  • 6 łyżek tartych orzechów
  • 6 łyżek wiórek koksowych


Ciasto francuskie dzielę na dwie porcję. I następnie również na dwie. Jedna ma być mniejsza od drugiej z każdego boku. Przekładam ciasto na blaszkę. Układam na niej przekrojone w pół borówki oraz pokrojone w plastry jabłka. Posypuje tartymi orzechami oraz wiórkami koksowymi. Przykrywam drugą częścią, a z pozostałych pasków robię "krateczkę". Piekę w 180 st 40 minut.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates