sobota, 2 sierpnia 2014

Chrupiące roladki z cukinii

Weekend, wreszcie się zaczął! Nie powiem nic odkrywczego jeśli wyznam, że czekałam na niego całe 5 dni! Nawet jeśli były to bardzo szybkie dni, nadal aż 5! Liczę, że przez weekend uda mi się nadrobić kilka zaległości...najlepiej tych kulinarnych, ale niestety nie tylko. Jeśli jednak chodzi o poprzedni, przebiegł pod znakiem cukinii :)


  • pół cukinii
  • 3 łyżki ziaren słonecznika
  • zioła prowansalskie
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu


Na patelni podrumieniam wiórki słonecznika. Cukinię myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Ja użyłam do tego obieraczki do marchewki. Nakładamy na patelnię na bardzo krotko. Gotuję jajka na twardo. Wkładam do blendera, dodaje majonez, przyprawy i miksuję. Dodaję słonecznika, mieszam. Układam na tacce cukinię, nakładam farsz, zawijam.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam wszelakie roladki cukiniowe chociaż najbardziej lubię mięsne :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Polecam wypróbować i tą. Prużone słoneczniki są niezastąpione!

      Usuń

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates