niedziela, 2 marca 2014

Ostra pasta z ciecierzycy

Szybko (jeśli nie liczyć czasu poświęconego samej ciecierzycy), bardzo smacznie, wyjątkowa pasta dla każdego ;)

100 g ciecierzyca
2 szt suszony pomidor
2 łyżeczka ostra papryka w proszku
4 łyżeczka słodka papryka
zioła prowansalskie
6 łyżek oliwa

Soczewicę zalewamy wodę i trzymamy przez 1 noc. Następnie przepłukujemy i w nowej wodzie gotujemy przez godzinę Władamy soczewicę do blendera, dodajemy paprykę słodką i ostrą, zioła, pomidory, polewamy oliwą z pomidorów. Miksujemy. Przekładamy do słoika, podajemy z tostami.


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates