niedziela, 16 lutego 2014

Syrop cynamonowy do kawy i herbaty

Uwielbiam kawę! Wszystkie do niej dodatki są dla mnie wręcz spełnieniem marzeń. Pyszne syropy to po prostu super sprawa. jednak ich cena z lekka przeraża. Zdecydowałam się więc zacząć je robić samodzielnie. I efekt? Genialny.
Dziś odsłona cynamonowa!

SKŁADNIKI:

cukier - 1/2 szklanki
woda - 1 szklanka
cynamon - 2 laski

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Nalewamy wodę do garnka, zagotowujemy do wrzenia, dosypujemy cukier i mieszamy aż do rozpuszczenia, dodajemy laski cynamonu. Trzymamy na ogniu przez ok. 10 minut. Przelewamy do butelki i wkładamy do środka używane laski cynamonu.
Świetna słodycz do kawy i herbaty.

Domowy Wyrób

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates