niedziela, 9 lutego 2014

Sos holenderski na kanapce z łososiem

Nawet najzwyklejszej kanapce smaku doda sos. Wystarczy zabrać go w małym, plastikowym pojemniczku i polać kanapkę tuż przed zjedzeniem.
Dziś u mnie sos holenderski :)


  • 1 szt żółtko jaja
  • 1 łyżeczka sok z cytryny
  • 1 szczypta pieprz, sól
  • 1 łyżeczka masło
  • 1 kromka chleb
  • 1 plaster łosoś wędzony


1 łyżeczkę masła uważnie rozpuszczam w rondelu. Staram się uniknąć przypalenia.
W miseczce ubijam żółtko z sokiem z cytryny, dodaję pieprz, sól. Następnie dodaję stopniowo masło rozpuszczone i mieszam, aż całość będzie kremową masą.
Przygotowuję tost, smaruje pozostałą częścią masła. Nakładam łososia i polewam sosem. Wierzch dodatkowo posypuję pieprzem
Drugie śniadanie w pracy


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates