środa, 26 lutego 2014

Mus do kanapek z wątróbki wieprzowej (Akcja: Co do Kanapki)


SKŁADNIKI:

wątróbka - 500 g
cebula - 250 szt.
zielenina selera - 1 pęk
por - 1/4 szt.
sól, pieprz - do smaku
bulion lub woda - 1 szklanka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: Wątróbkę kroję w mniejsze kawałki, nakładam na rozgrzaną patelnie, posypuję pokrojoną w kostkę cebulę.
Jak się delikatnie podrumieni zalewam wszystko wodą, a najlepiej bulionem i duszę pod przykryciem.
KROK 2: Seler kroję w kostkę i dodaję do patelni. Doprawiam całość pieprzem, solą i ziołami. Trzymam jeszcze 5 minut na ogniu, aż mam pewność, że wątróbka jest gotowa. Całość przekładam do blendera i miksuję. Nakładam do miseczki, jak wystygnie chowam do lodówki.

Co do kanapki?Drugie śniadanie w pracy

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates