piątek, 28 lutego 2014

Bezglutenowy omlet ryżowy z kiełkami

Dziś czas na śniadaniowe eksperymenty ;)

Bezglutenowy omlet ryżowy z kiełkami


SKŁADNIKI:

jajko - 1 szt.
mąka ryżowa - 2 łyżki
kiełki - 1 garść
sól, pieprz - 1 szczypta
pomidory suszone - 2 szt.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: Białka ubijam na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli na najwyższych obrotach.
Dodaję mąkę i mieszam na niskich obrotach.
KROK 2: Dodaję kiełki, szczyptę soli i pieprzu. mieszam delikatnie i krótko by omlet nie stracił puszystości.
KROK 3: Smażę z obu stron.


KROK 4: Omlet podaję posypany kiełkami i ozdobiony pokrojonymi pomidorkami. Drugie śniadanie w pracy

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates