sobota, 8 lutego 2014

Bezglutenowe omlety owsiane

Takie omlety to świetne śniadanie w domu, ale też idealna przekąska do pracy.
Bez problemu można zapakować je w pojemnik, a dżem zabrać osobno. Wspaniale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.
I tym przepisem rozpoczynam swoją akcje na Mikserze: drugie śniadanie w pracy!
Zapraszam do udziału i dzielenia się świetnymi przepisami, dzięki którym nawet najnudniejsze zajęcie nabierze...smaku :)
Składniki:
3 łyżka płatki owsiane (bezglutenowe)
1 szt jajko
1 szcz sól
1 łyżeczka cukier
2 łyżeczka dżem pomarańczowy
trochę olej rzepakowy

Przygotowanie:
Wbijam do miseczki białko, ubijam je z odrobiną soli na sztywną pianę. Płatki owsiane zalewam do ich poziomu wrzątkiem, w drugiej szklance mieszam żółtko z cukrem. Delikatnie dodaję płatki i żółtko do białek i mieszam tak by płatki rozłożyły się równomiernie. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy.
Smażę omlet z obu stron. 
Porcja: 1 gruby omlet

Banerek z zaproszeniem:

Drugie śniadanie w pracy

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates