piątek, 27 grudnia 2013

Sernik pod pierzynką

Nie macie dość świątecznych ciast? Oto dzisiejsza propozycja :)

SKŁADNIKI:
Ciasto
1 szkl mąki
1/2 szkl cukru
1 jajko
100 gram margaryny
1 łyżka smalcu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa
10 łyżek wiórek kokosowych
1 kg mielonego sera
1/2 szkl oleju
1 szkl cukru
2 jaja
2 szt budyniu śmietankowego
4 żółtka
2 szkl mleka
Pierzynka
6 łyżeczek cukru
5 szt białka

PRZYGOTOWANIE:
Składniki na ciasto wysypujemy i wylewamy na blat i ugniatamy. Następnie na natłuszczoną blaszkę wykładamy ciasto dokładnie naciągając na brzegi. Pieczemy spód przez 10 minut w temp. 180 st. 2 białka ubijamy z cukrem. Dodajemy stopniowo ser, mleko, olej, cukier, żółtka i budyń śmietankowy. Dokładnie mieszamy. Przygotowujemy pierzynkę: pozostałe białka miksujemy z 6 łyżkami cukru, nakładam na ciasto. Pieczemy jeszcze 15 minut, a przed podaniem posypujemy migdałami.

2 komentarze:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates