piątek, 2 sierpnia 2013

Mini Pizze wegetariańskie

Kanapki czy bułki do pracy? Znowu... Można inaczej. Chciałam zaproponować Wam fajną, zdrową alternatywę pełną warzyw.
Spód do pizzy obieram na moim standardowym przepisie, za to warzywa, to już czysta poezja kolorów i smaków.

SKŁADNIKI:

  • szkl mąki
  • pół szkl wody
  • pół łyżeczki cukru
  • pół łyżeczki mąki
  • 1 opakowanie
  • pół zielonej papryki
  • 2 rzodkiewki
  • 7 listków sałaty
  • pół szkl przecieru pomidorowego
  • tymianek, pieprz
  • pomidor
  • 14 plasterków pora
  • 100 gram twarożku


PRZYGOTOWANIE:
Przygotowujemy drożdże. Rozpuszczamy w szkl ciepłej wody z pół łyżeczka mąki i cukru. Odkładamy na 15 minut. Wyrabiamy ciasto z mąką i drożdżami. Wałkujemy w małe pizze. Każdą smarujemy przecierem pomidorowym, posypujemy tymiankiem i pieprze. Układamy sałatę, pokrojoną rzodkiewkę, por, pomidor, paprykę, posypujemy twarożkiem. Pieczemy w 190 st. przez 20 minut.

Jednocześnie jeszcze raz zapraszam do polubienia Na widelcu, gdzie wszystkie przepisy możecie śledzić na bieżąco. Te oraz dużo więcej :)

2 komentarze:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates