piątek, 2 sierpnia 2013

Migdałowe muffiny

Migdałowe muffiny to jest to co prawdziwi słodyczożercy lubią najbardziej. Idealnie wypieczone, prawdziwy raj dla podniebienia!

SKŁADNIKI:
100 gram tartych migdałów
łyżeczka migdałów pokrojonych w słupki
szkl mąki
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia i sody
100 gram margaryny
125 gr cukru


PRZYGOTOWANIE:
Mieszamy suche składniki w misce: mąkę, proszek, sodę, cukier oraz tarte migdały. Rozpuszczamy margarynę i wystudzamy. Wbijamy dwa jajka i mieszamy. Dodajemy do miski z suchymi produktami. Jeśli ciągle jest za gęste dodajemy trochę wody. Nakładamy do foremek. Pieczemy w 190 st przez ok 45 minut aż będę rumiane z góry (u was może być krócej, bo mój piekarnik długo piecze).

Ten wspaniały przepis z pewnością by nie powstał bez współpracy z firmą Kresto, której zawdzięczam niesamowite tarte orzechy.
A warto było, bo jest najlepsze jak do tej pory muffiny. Polecam!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates