poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Makaron z bakaliami czyli słodki początek dnia

Jaki poranek taka resztą dnia! I z tą myślą postanowiłam przyrządzić coś absolutnie słodkiego.
Do tego dania skorzystałam z produktów zarówno od Pol-Mak (makarony domowe) jak i o Kretso (pyszne bakalie).

SKŁADNIKI:
100 gram makaronu
4 morele suszone
3 łyżki żurawiny
5 łyżek dżemu porzeczkowego
łyżeczka migdałów krojonych w słupki


PRZYGOTOWANIE:
Gotujemy nasz ulubiony makaron. Następnie w miseczce mieszamy dżem, migdały, żurawinę (jako że dżem porzeczkowy bywa dość kwaśny można dodać miód). Polewamy makaron zawartością miseczki. Morele kroimy w pół i wkładamy dekoracyjnie w makaron. Posypujemy całość migdałami.

Chcesz być na bieżąco? Zapraszam do polubienia "Na widelcu"!

1 komentarz:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates