środa, 8 maja 2013

Orientalny łosoś w tortilli

Mam dziś dla Was coś błyskawicznego, a niesamowicie ciekawego w smaku.
Pikantne, serowe, a do tego zdrowa rybka, a całość zamknięta w chrupiącej tortilli... czyli razem...

Orientalny łosoś w tortilli




SKŁADNIKI:
pół dzwonka łososia
4 placki tortilli
garść kiełków
2 łyżeczki orientalnych przypraw
4 łyżki dipu serowego
pół pora
zioła prowansalskie

 PRZYGOTOWANIE:
Rybę nacieramy ziołami. Obieramy z ości, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Por kroimy w plastry i dodajemy do ryby. W 1/3 szkl wody mieszamy przyprawy orientalne i dodajemy je gdy zawartość patelni delikatnie się podrumieni. Zdejmujemy z ognia gdy odparuje tyle wody, że pozostanie sos. Nakładamy na środek podgrzanej tortilli, zawijamy, smarujemy dipem i posypujemy kiełkami.

Przepis na 4 tortille, akurat na jedną osobę. Jeśli chcesz kogoś poczęstować... lepiej przygotuj więcej :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates