wtorek, 21 maja 2013

Kolorowa sałatka szpinakowa

A dziś coś na szybko, zdrowo i kolorowo! Świetna, smaczna sałatka!


SKŁADNIKI:
4 garście szpinaku
po 1/2 każdej z kolorowych papryk
5 rzodkiewek
1 kostka mozzarelli
5 suszonych pomidorów
4 łyżki oleju rzepakowego


PRZYGOTOWANIE:
Szpinak dokładnie myjemy i osuszony przekładamy do salaterki. Kroimy w kostkę paprykę, pomidory oraz rzodkiew. Łączymy ze szpinakiem i mieszamy łyżką. Dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę, ponownie mieszamy. Całość polewamy olejem rzepakowym, mieszamy tak by olej rozlał się równomiernie po wszystkich listkach. Podajemy razem z danem głównym.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates