sobota, 25 maja 2013

kawa orzech w rumie

Szybki wpis podczas sesji, których w najbliższym czasie możecie się spodziewać coraz więcej. Będzie więc krótko, ale za to do rzeczy i na temat.
Jaki jest najpopularniejszy napój na noc przed egzaminem? Kawa oczywiście! Ma dla was prostą propozycje łączenia syropów smakowych w pyszny, energetyczny napój!

SKŁADNIKI:
2 łyżeczki syropu orzechowego
2 łyżeczki syropu rumowego
3 łyżki mleka
50 ml espresso
szczypta kakao


PRZYGOTOWANIE:
Najpierw nalewamy do kubeczka na espresso syropy. Następnie przygotowujemy przedłużone espresso. W oddzielnym naczynku ubijamy mleko i nalewamy do kubeczka tak by w środku została biała piana, ale pozostawiła po bokach aromatyczną cremę espresso. Całość delikatnie posypujemy przygotowanym na boku kakao. Podajemy ciepłe.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2015 Przepisy i książki na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates